söndag 31 maj 2009

Månadsrapport - maj

Tiden går fort, dags att summera ännu en månad, en riktigt bra sådan faktiskt! Först till utdelningarna:

H&M: 2480 kr
Sandvik: 2315 kr
Peyto: 570 kr

Totalt 5366 kr i utdelningar som gick rakt in i månadssparandet. Utdelningsperioden är nu över för detta år.

Kommentarer om de olika innehaven:

- Ett köp gjordes i H&M till kursen 367 kr. Bolaget trummar på med en kontrollerat offensiv strategi och signaler om fortsatt god försäljning gör att jag är trygg i innehavet.
- Fortum upp närmare 20%, det har varit lite turbulent tidigare men nu verkar det peka åt rätt håll. Ökande oljepriser gör gott för energisektorn.
- GRC har onekligen ryckt upp sig rejält, främst tack vare ökande guld- och silverpriser. Från förra månadens småtråkiga $3.95 till dagens $5.20 vilket naturligtvis sätter stora spår i portföljutvecklingen. Borrningarna är igång igen och redan första hålet visade finfina resultat. Det skvallras även om möjligheter till uppstart i slutet av juni/början av juli vilket givetvis är mycket glädjande.
- Bland övriga innehav finns även där fina uppgångar. Exta bevakning den närmsta tiden blir det på NCC och Sandvik, båda har visat i mina ögon dragit iväg lite väl mycket, kanske är det dags för en rekyl snart?

Portföljens värde år per idag 519902 kr, och därmed har delmålet för halvåret redan passerats. Inget att hetsa upp sig för, men ett fyrverkeri kan vara på sin plats:Månadens insättning uppgår till 12300 kr. Portföljens värde har med insättningar borträknade ökat med 59860 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar