fredag 27 mars 2009

Earth Hour - trams

Folk på jobbet var eld och lågor över att det imorgon lördag kl. 20:30 är "Earth Hour". Akropolis, Eiffeltornet, Empire State Building, Globen, Ullevi, Visby ringmur samt DN-skrapan ska släckas ner - för klimatets skull. Genom att ha lamporna släkta under en timme så visar man tydligen att man står bakom kampen mot "den globala uppvärmningen".

Jag hann tyvärr inte stämma av med kollegorna på jobbet, men är det verkligen så att man inte alltid släcker lamporna i rummet när man inte är där? Lämnar belysningen på toan i tillfället att extrem nödsituation skulle uppstå och en i förväg upplyst väg mot klosetten är av yttersta vikt? I mitt hem har vi Earh Hour varje kväll. Ser vi på TV (jag med laptopen på magen, TV är se extremt tråkigt och passiviserande så jag orkar oftast inte med det i några minuter) så är det max en lampa i fönstret som lyser, detta är ett absolut krav från kvinnfolket i huset. Med mig anbelangar så får hela lägenheten gärna vara nedsläkt. Mysigt, speciellt i kombination med en nytänd brasa i kaminen.

Kanske är det inte så konstigt att Fortum, Vattenfall och alla andra energibolag visar fina vinster år efter år. Så länge aktionerna för minskad elförbrukning inskränker sig till en timme per år, eller mer exakt 0.11‰ så ser jag inget behov att omvärdera investeringen jag gjorde tidigare i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar