onsdag 8 april 2009

Slutet nära nu?

Loanland, Sveriges första marknadsplats för "person-till-person"-lån, står nu inför ett rejält fiasko. Jag har tidigare nämnt Loanland i min första bikt. Idag gjorde jag den något pikanta upptäckten att Loanland för första gången sedan lanseringen inte har ett endaste lån för oss lånegivare att bjuda på. Senaste tiden har det funnits två, tre, uppåt fem lån, under peaken förra året kanske ett 30-tal som mest men nu alltså inte ett endaste litet lån under pågående auktioner.Det här är väl inte riktigt vad VD-gräshoppan, styrelseordförande Danjel som tidigare arbetat som managementkonsult och rådgivare på grilltips-Accenture, styrelseledamot-Ronny mfl. hade tänkt sig. Inte jag heller förresten. Det ska dock sägas att några låntagare faktiskt sköter sina återbetalningar än så länge vilket har gjort att resultatet är marginellt bättre än läget vid bikten. Rätt ska som bekant vara rätt, även när vi studerar ett företag på väg över ruinens brant.

3 kommentarer:

 1. Jag funderade på förra året på att låna ut via Loanland, men det blev aldrig av. Är glad för det idag! Annars så tyckte jag att själva idéen var bra.

  SvaraRadera
 2. Idén är OK (se t.ex. Prosper.com), genförandet är uselt.

  SvaraRadera
 3. Har tittat på loanland ett flertal gånger och varje gång kommit fram till att den förmodligen inte är något att ha.

  Tycker samma, iden är jättebra men genomförandet helt katastrofalt, största problemet är att dom försöker profitera för mycket på andras pengar på ett allt för genomskinligt sätt, om personer förstår att dom tar all risk och inte tjänar speciellt mycket på det så kommer tjänsten sluta användas (inte som bankernas "paket", där förstår inte folk att dom betalar för något dom kan fixa själva)

  SvaraRadera