onsdag 15 april 2009

Guld - Teknisk analys

Jag är ingen stor anhängare av teknisk analys, men tänkte ändå göra ett försök att spå guldets framtid och vad som kanske kan vara intressant att hålla reda på. Guldet har sedan oktorber förra året rört sig även för en amatör tydligt längs en trendkanal uppåt. Kanalen bröts i slutet av mars och har istället ersatts av en negativ kanal.


Brott av övre röda trendlinjen är alltså önksvärt. Noterbart är också att vi fick en nära nog perfekt studs på glidande 200-dagars medelvärdet tidigare denna månad. En titt längre bak i tiden visar att detta hände senast sommaren 2007 då guldet inte studsade en utan ett flertal gånger för att sedan rusa uppåt. Kanske kan en upprepning vara på gång.


Trendkanal nedåt under etablering men med intressant studs på MA200 alltså, det är väl det här som borde betraktas som intressant TA-läge?

I övrigt väntar jag med månadssparandet några dagar då magkänslan, som svikit så många gånger förr, säger att en liten rekyl borde komma i aktien och för börsen i övrigt bör komma de närmsta dagarna. Å andra sidan, när jag redan gått ner mig i TA-träsket, så har OMX varit och nosat på ett genombrott av sitt glidande 200-dagars, så det blir intressant att följa börsen de närmsta veckorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar