fredag 18 juni 2010

Portföljen

Förutom ett mindre köp i Getinge, ut med Sandvik, Avion och First Majestic och in med mer Oceana så har det inte hänt mycket under våren. Förutom några kilo silvermynt har överskottet gått rakt ner i det svarta hålet som kallas amortering.

Värdet på portföljen har dock dragit iväg rejält! Senaste genomräkningen visar på +23 % hittills under året och det är ett av mina största innehav, Oceana Gold, som stått för större delen av ökningen.

För den som besöker DI-Börssnack någorlunda frekvent kan guldbolaget Oceana Gold knappast vara okänt. Tunga skribenter (Original Braila, Sredna, Hjulbent mfl.) har genomlyst företaget rejält och funnit en fin investeringsmöjlighet som jag gärna tar rygg på med tanke på att det tidigare varit lönsamt (exempelvis Avion). Visst kan man kalla det här "pumpning", men det fina med aktiehandel är att om man gjort en analys som pekar på köp, tagit sin position och sedan frikostigt delar med sig av analysen så har jag svårt att se några förlorare. Tar man bara eget ansvar och reserchar både företag och tipsaren så finns det goda möjligheter till bra affärer genom att "ta rygg".

Original Braila, Sredna och Hjulbent har förresten släppt sin senaste rekommendation: Orvana Minerals. Jag gör en rejäl genomgång ikväll och om inget konstigt dyker upp tar jag oblygt återigen rygg på eliten med ett mindre köp.

Just ja, depåernas samlade värde har förresten passerat miljonen med råge. Detta trots att jag avvek från planen med månadssparande redan under hösten och inte skjutit till några extra pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar