torsdag 13 augusti 2009

Äntligen tillstånd!

GRC fick igår äntligen tillstånd att dra igång dagbrottgruvan El Aguila. Detta tillstånd, och hurvida det skulle ges eller inte, har varit ett utav de mörkaste molnen på den mexicanska gruvhimlen och medfört att aktiekursen trendat nedåt hela sommaren. Nnaturligtvis har den svaga utvecklingen gett ett stort avtryck i mitt totala portföljvärde då GRC för tillfället (och förhoppningsvis kommer att vara under lång tid) mitt största innehav.

Under sommaren har ytterligare en private placement utförts i syfte att säkra tillräckligt med kapital för att få igång El Aguila samt få ytterligare resurser att använda vid prospektering och konstruktion av underjordsgruvan La Arista. Mer kapital är givetvis bra, men samtidigt ökar utspädningen ($4.00 betalades) samt att Hoschilds andel växer än mer. På GRC-relaterade forum luftas vissa farhågor om att Hoschild på lite längre sikt är intresserade av att genomföra ett mer eller mindre fientligt övertagande vilket naturligtvis riskerar vara ogynnsamt för oss småsparare. Ett stort plus med att ha en storspelare som Hoschild i ryggen är naturligtvis den stöttning i form av kunskap som man erhåller till en billig penning. Lite av att ta det goda med det onda alltså.

Vad som fattas nu innan produktionen kan dras igång är vad jag kan förstå den stora kulkvarnen som skall/håller på att flyttas från Phoenix-Arizona. Enligt forumuppgift arbetar man förfullt med att förbereda fundament och stål, en pressrelease som närmare förklarar när man är redo att starta produkion och status för kulkvarnen är att vänta innom närtid.

En sista kommentar om aktiekursen. Nyheten om tillståndet släpptes efter stängning igår och kursen rörde sig nedåt under normal volym. DET är inte något som är vanligt för råvaruaktier och då främst på kanadensiska börsen. Normalt läcker nyheterna ut och det är inte ovanligt att de största kursrörelserna sker timmarna INNAN nyheten släpps. Föredömligt av GRC att hålla tätt med sådana här viktiga nyheter - ny blir det till att sitta klistrad framför skärmen från 15:30 och se vad som händer...

Pressrelease: Final permit
Senaste private placement
Senaste borresultaten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar