lördag 17 juli 2010

Juli - halvtid

Mitt i semesterfirandet och begränsad internettillgång, men ett snabbt inlägg måste jag skriva då juli månad har bjudit på flera trevliga nyheter. Gold Resource Corp. meddelade att man ansökt om notering på NYSE-Amex. En notering på en större börs borde rimligen innebära att fler investerare får upp ögonen och att bolaget får en mer "korrekt" värdering. Goldseek skriver positivt om GRC, visserligen är skribenten aktieägare - men potentialen är fortsatt svindlande... Aktien har gått utmärkt och flera nya ATH har slagits under första delen av juli månad. Senast under torsdagen sattes det nu gällande 14.20 USD.

Orvana publicerade resultatet av 43-101-rapporten om El Valle-Boinas/Carles-projektet och det ser lovande ut. Rapporten är ännu inte publicerad på SEDAR, men just nu lutar det åt att jag kommer att öka på det lilla innehavet i Orvana - en redan guldtyngd portfölj blir allt tyngre...

"Gubbdelen" av portföljen, Fortum, Getinge, H&M, NCC, SCA tillsammans med trusten Peyto bjuder inte på några större överraskningar så här i rapporttider. Vissa något sämre, vissa något bättre men inget som kräver eller bjuder in till förändringar från min sida. Gubbportföljen står på tur att fyllas på med mer pengar när Orvana-köpen är klara.

Planen inför hösten är att använda hälften av sparandet till aktieköp och resten till amorteringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar