tisdag 27 april 2010

Förmögenhetsskatt vid maktskifte!

Man kan inte annat än ta sig för pannan dagligen nu när den rödgröna röran sent om sider börjar bekänna färg. Rapport erfar att den gamla godingen förmögenhetsskatt kommer tillbaka vid ett eventuellt maktskifte! En i allt väsentligt ideologisk skatt som enligt de flesta bedömare är skadlig för den svenska ekonomin. De få slantar (4 miljarder enligt dagens förslag) raderas med lätthet ut av de minskade skatteintäkterna på ränteinkomster, minskade investeringar och tillslut färre arbetstillfällen.

Skatten ska införas 1 januari 2012, alltså finns det gått om tid att läsa på och vidta åtgärder för att undvika denna idiotskatt. Samtidigt är det rimligt att anta att mycket kommer handla om hur rymligt samvete man har. Ska guld/silverinnehav redovisas vid förmögenhetens beräknande? Kommer aktier på olika listor värderas olika? Bil och lösöre?

Lätt patetiskt är att Mona och gänget dessutom valt att inte kalla saker vid deras riktiga namn, utan hittar nu på en ny term: ""skatt på förmögna". Inte "förmögenhetsskatt" utan ""skatt på förmögna".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar